Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

115: Återupprätta nattväktarstaten

”Tänk om 10 000 fler poliser inte hjälper”, säger Per Gudmundson i veckans avsnitt om nattväktarstaten och försvaret av medborgarnas frihet och säkerhet.

Per Gudmundson, Catarina Kärkkäinen, Svend Dahl och Alexandra Ivanov.

Per Gudmundson och Alexandra Ivanov gästar Smedjanpodden för att tala om nattväktarstaten och försvaret av medborgarnas frihet och säkerhet. Det betraktas av många som statens allra mest grundläggande uppgifter, men har de senaste åren har försummats från politiskt håll.

Anmälda rån mot barn har mer än fördubblats de senaste fyra åren. Skjutningarna har i år ökat med nio procent jämfört med samma period förra året. Kriminaliteten och otryggheten i Sverige blir värre och värre. Hur gör man för att vända utvecklingen? Går det ens att göra med politiska medel? Och vad är det som har skapat situationen från början?

Dessutom: Vad är egentligen nattvandrarstaten, och varför var frågorna länge svåra att diskutera? Det diskuterar Catarina och Svend med veckans gäster. 

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean