Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Om Smedjan

Smedjan är tankesmedjan Timbros magasin för opinionsbildande journalistik med marknadsliberal utgångspunkt.

Genom att publicera fördjupande essäer, granskningar och reportage vill vi bidra till långsiktig marknadsliberal opinionsbildning och idéutveckling. På Smedjan ska du alltid hitta engagerande och tankeväckande läsning om politik, kultur, samhälle och ekonomi. Vår ambition är att du som läsare alltid ska få med dig ny kunskap och nya perspektiv av att läsa en artikel på Smedjan. 

Timbro har en lång publicistisk tradition. Redan 1986 grundade dåvarande vd:n Mats Johansson ”Marknadsekonomisk tidskrift” som senare döptes om till Smedjan. Sedan återstarten som nätmagasin 2017 har Smedjan etablerat sig som en självklar plattform för marknadsliberal opinionsbildning och borgerlig debatt. Smedjan har också legat bakom flera uppmärksammade journalistiska gräv på senare tid, bland annat en uppmärksammad granskning av mångmiljonrullningen inom kommunernas kommunikationssatsningar.

Smedjans redaktion består av Svend Dahl och Joakim Broman.

Redaktionen når du på smedjan@timbro.se.

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Svend Dahl

Besöksadress: Kungsgatan 60, Stockholm

Postadress: SFN/Smedjan, Box 3037, 103 61, Stockholm

Verksamheten bedrivs inom ramen för Stiftelsen Fritt Näringsliv.