Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Om oss

Timbro är Nordens största marknadsliberala tankesmedja. Sedan starten 1978 är uppdraget att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle.

Timbro har till skillnad från politiska partier och de flesta andra slags organisationer inget gemensamt program. Det som förenar medarbetarna är ett antal övertygelser: rätten att utforma sitt eget liv, att valfrihet är viktigare än ekonomisk jämlikhet och att politikens makt över människor och företag behöver minska.

Varje år ger vi ut böcker, rapporter och briefing papers. Vi arrangerar seminarier, erbjuder nätverk, genomför utbildningar samt producerar filmer och podcasts. Många av våra medarbetare är framstående debattörer och medverkar regelbundet i samhällsdebatten. Vi har cirka 20 anställda, men den löpande verksamheten bygger på betydligt fler än våra fasta medarbetare. Stora delar av opinionsbildningen utförs av personer som anlitas för enskilda uppdrag.

När Timbro grundades 1978 var uppdraget att vinna nya generationer för liberalismens idéer. Det arbetet är evigt. Sedan 2003 driver vi idéutbildningen Stureakademin. Den är uppkallad efter Sture Eskilsson som i början av 1970-talet skissade på en organisation som säkrade en mer långsiktig opinionsbildning för ett friare samhälle. Eskilssons arbete ledde till att Timbro grundades. Genom åren har fler utbildningar tillkommit och vårt utbildningsutbud består numera av tre utbildningar, ett sommarprogram samt ett sommarseminarium.