Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Om oss

Timbro grundades 1978 och är Nordens största marknadsekonomiska tankesmedja med uppdraget att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle.

Som organisation har vi inget gemensamt program. Det som förenar oss är ett antal övertygelser: rätten att utforma sitt eget liv, att valfrihet är viktigare än ekonomisk jämlikhet och att politikens makt över människor och företag behöver minska.

Varje år ger vi ut böcker, rapporter och briefing papers. Vi publicerar filmer och podcasts och arrangerar seminarier, nätverk och utbildningar. Många av våra medarbetare är populära debattörer i olika medier. Vi har cirka 20 anställda och omsätter ungefär 30 miljoner kronor per år. Men vår verksamhet bygger på betydligt fler än våra fasta medarbetare. Stora delar av opinionsbildningen utförs av personer som anlitas för enskilda uppdrag.

När Timbro grundades 1978 var uppdraget att vinna nya generationer för liberalismens idéer. Det arbetet är evigt. Sedan 2003 driver vi idéutbildningen Stureakademin. Den är uppkallad efter Sture Eskilsson som i början av 1970-talet skissade på en organisation som säkrade en mer långsiktig opinionsbildning för ett friare samhälle. Eskilssons arbete ledde till att Timbro grundades.

Sedan 2003 finansieras Timbros verksamhet av Stiftelsen Fritt Näringsliv. Stiftelsen fick 2013 ett förnyat anslag från Svenskt Näringsliv för att förvalta medlen på ett fristående och ansvarsfullt sätt.