Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

114: Skatteslöseri i miljardklassen

Sveriges nationalarena för simidrott kommer bli en miljardsmäll för skattebetalarna. Hur gick det till när Eriksdalsbadet fick eftersatt underhåll, konstruktionsfel och uteblivna besiktningar?

Tobias Samuelsson, Catarina Kärkkäinen och Erik Lakomaa.

Betongen vittrar, bassängerna läcker och taket regnar in. Sveriges nationalarena för simidrott blev en miljardsmäll för skattebetalarna, avslöjar Smedjan i dag. Det är en historia om spruckna OS-drömmar, uteblivet underhåll och sent påkomna men ödesdigra misstag.

Varför blev det så fel? Hur gick Smedjans granskning till? Och vad händer nu? Catarina Kärkkäinen diskuterar med reportageförfattaren Tobias Samuelsson och Erik Lakomaa, ekonomie doktor och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean

Artiklarna i avsnittet

 

Vill du veta mer nationalarenan som blev en miljardsmäll? Reportaget om Eriksdalsbadet går att läsa här: Smedjan granskar: Eriksdalsbadet – 20 år och redan kaputt.

 

Artikeln av Erik Lakomaa varför offentliga byggprojekt nästan alltid går över budget som nämns i avsnittet finns här: Det är incitamenten, dumbom!