Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

113: ”Statsministern kan uppenbarligen inte läsa innantill”

Regeringen blåser upp till strid om las-utredningen. Är coronakrisen omständigheten som räddar regeringen från att bli fälld? Eller kommer de liberala stödpartierna slutligen får nog? Och vad väntar då vid valet 2022?

Karin Svanborg-Sjövall, Svend Dahl och Catarina Kärkkäinen.

Las-utredningen mötte hård kritik från statsminister Stefan Löfven i söndagens Agenda, men utredaren har följt punkterna i januariöverenskommelsen. Socialdemokraterna står dock fast, och nu väntas en strid mellan regeringen och dess liberala stödpartier. Vad händer om man vägrar lägga fram förslaget?

Hur resonerar man inom Liberalerna och Centerpartiet? Vad har partierna att vinna respektive förlora? Och vad händer med januariöverenskommelsen i höst? Det diskuterar Catarina Kärkkäinen och Svend Dahl tillsammans med Karin Svanborg-Sjövall, vd på Timbro, i dagens avsnitt. 

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean