Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

110: Därför borde liberaler bry sig om patriarkatet

Könsmaktsordningen finns, men är ett resultat av många människors fria val, inte någon konspiration. I veckans avsnitt av Smedjanpodden diskuterar Isobel Hadley-Kamptz, Amanda Broberg och Maria Eriksson varför genusperspektiv behövs och vad som egentligen är målet med en liberal feminism.

Amanda Broberg och Isobel Hadley-Kamptz.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean

Denna vecka publicerar Timbro förlag Feminism – en antologi. Redaktör för boken är Isobel Hadley-Kamptz, som också har bidragit med ett kapitel om patriarkatet. Genusperspektiv är livsviktigt, menar hon.

Amanda Broberg arbetar på Timbro förlag och har skrivit ett av bokens kapitel om 2010-talets girl power-feminism och en konservativ motrörelse. Håller särartsfeminismen på att ta över? Programledare för podden är Maria Eriksson, redaktör för Smedjan, som drömmer om att slippa förhålla sig till könsroller.