Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Medelvägens motståndare: Ludwig von Mises texter i urval av Kurt Wickman

Ludwig von Mises kallades en gång för liberalismens siste riddare. Från början verksam i Wien bröt han ny mark inom nationalekonomin som en av de främsta förgrundsfigurerna inom den österrikiska nationalekonomiska skolan. Nazisternas framfart fick honom att fly Europa för USA. Ändå identifierade han en annan fiende som 1900-talets största intellektuella hot: socialismen.

54 kr

Slut i lager

Långt före Sovjetunionens fall visade Ludwig von Mises att marxismens idéer fallerade i teorin, och därför var omöjliga även i praktiken. Den som i dag läser hans banbrytande penningteori från 1912 finner lärdomar som är relevanta även för vår egen tids bostadsbubblor, finanskriser och statliga skuldfällor.

Ludwig von Mises var professor i nationalekonomi, verksam i Wien, Geneve och New York. Han var medgrundare till det inflytelserika akademiska nätverket Mont Pelerin Society. Nu introduceras ett urval av Mises texter på svenska. Urvalet har gjorts av Kurt Wickman som också bidrar med en fyllig biografisk introduktion till Ludwig von Mises.