Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Det man ser och det man inte ser – och andra texter av Frédéric Bastiat

Fransmannen Frédéric Bastiat (1801-1850) har gått till historien som en av de främsta förespråkarna för frihandel. I en rad lika välunderbyggda som humoristiska böcker och artiklar avklädde Bastiat den absurda logiken bakom protektionism, tullar och statliga regleringar. 

59 kr

I lager

Bastiat var en viktig röst i sin samtid, med inflytande långt utanför Frankrikes gränser. Men hans argumentation är också slående tidlös och av stor relevans för 2020-talets debatter om globalisering och handel.

Denna volym samlar alla Bastiats mest kända och älskade texter. Här finns den berömda essän Lagen, satiren om ljustillverkarna som vill blockera solen för att undslippa konkurrens, samtliga texter från essäsamlingen Ekonomiska sofismer, och hans kanske allra viktigaste verk: Det man ser och det man inte ser.

Med förord av Svend Dahl.

Översättning till svenska: Jacob Arfwedson och Charlotte Dilks.

 

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Youtube. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Youtube
Gå till Youtube

Om Frédéric Bastiat

Frédéric Bastiat är en av den liberala idéhistoriens mest läsvärda författare. Hans välformulerade försvar av frihandel och äganderätt har inspirerat många och är lika relevant i dag som när det först formulerades på 1840-talet. Ekonomiska sofismer är en samling essäer som Bastiat publicerade i ekonomiska tidskrifter på 1840-talet. Detta är första gången essäsamlingen ges ut i sin helhet på svenska. Förordet är skrivet av Adam Cwejman, ledarskribent på Göteborgsposten.

Du gillar kanske också…