Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

204: Valfläsk och cashhandouts

Vad är skillnaden mellan ett vallöfte och valfläsk? Vad har vi sett för valfläsk hittills i valrörelsen? Anna Dahlberg och Elin Naurin diskuterar under ledning av Frida Jansson.

Elin Naurin, Anna Dahlberg och Frida Jansson.

Elbidrag, garantitillägg och bilbidrag. Det är förslag som presenterats av regeringen den senaste tiden. Från oppositionen menar man att det handlar om att strössla pengar över väljarna inför valåret så att de kommer ihåg att rösta rött. Är det valfläsk och hur vet man det?

Medverkar gör Elin Naurin, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och Anna Dahlberg, politisk redaktör på Expressen. Programledare är den ständiga sekreteraren Frida Jansson.

Anna Dahlbergs bild – Foto: Olle Sporrong för Expressen. Elin Naurins bild – Foto: Magnus Bergström. Wallenbergstiftelserna har tillhandahållit bilden.

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean