Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

202: Flyktingfrågans återkomst

Är det problematiskt att svenskar nu vill ta emot ukrainska flyktingar efter att ha varit för en stram migrationspolitik de senaste åren? Smedjanpoddarna som diskuterar detta i veckans avsnitt är Romina Pourmokhtari, Jesper Ahlin Marceta och Frida Jansson.

Romina Pourmokhtari, Jesper Ahlin Marceta och Frida Jansson.

UNHCR uppskattar att ca 4 miljoner ukrainska flyktingar kommer att behöva skydd de närmsta månaderna. Ungefär 8 av 10 svenskar vill ta emot ukrainska flyktingar. Det kan jämföras med med opinionen innan, där en stor majoritet vill ha en stram invandring. 

Det har uppstått en diskussion nu kring varför, där det har framhållits att det är problematiskt att människor i Sverige bryr sig mer om ukrainska flyktingar än flyktingar från Jemen eller Syrien. Med i Smedjanpodden för att diskutera detta är Jesper Ahlin Marceta som är redaktör för Liberal debatt och doktor i filosofi och Romina Pourmokhtari som är ordförande för Liberala ungdomsförbundet.  

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean