Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

11: Almedalsspecial

Smedjans redaktion rapporterar direkt från politikerveckan på Gotland.

Håller Almedalsveckan på att dö ut? Politikerveckans död har förutspåtts i många år, men likväl har antalet arrangemang och besökare ökat för varje år. I år verkar det dock vara någonting som har hänt. Smedjans redaktörer Blanche Jarn och Lars Anders Johansson konstaterar att det inte på många år varit så ödsligt på gatorna i Visby under Almedalsveckan. Dessutom verkar nästan ingen vara intresserad av att prata om politik, trots att det är valår.

Vem höll det bästa talet, Annie Lööf, jan Björklund eller Jonas Sjöstedt? Varför älskar alla Petter stordalen och hur kommer det sig att domprosten försökte tysta Thomas Gür med hjälp av kyrkklockorna?

Vidare diskuteras varför alla arrangemang under Almedalsveckan handlar om att söka politiska lösningar på problem som kanske inte alls är av politisk natur, varför kulturpolitiska seminarier tycks handla mer om Sverigedemokraterna än om kulturpolitik.

Och varför tjatar alla om delningsekonomi hela tiden?

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean