Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Sex

Staten ska inte agera moralpolis i sexköpsfrågan

Förbudet mot sexköp är ett typiskt exempel på hur staten går långt över gränsen för vad den bör lägga sig i. Oavsett vad man själv, eller majoriteten, har för uppfattning om sexköp är det inte statens uppgift att agera moralpolis.

Porrfilter är verkningslös moralism

Ett flertal kommuner har infört porrfilter i skoldatorerna, i syfte att skydda barn och ungdomar från skadliga intryck. I själva verket kan filtret komma att ha en motsatt effekt. När vuxenvärlden stoppar huvudet i sanden riskerar det viktiga samtalet om sex och porr att utebli.

Sexrobotar – hot eller möjlighet?

En dockbordell har öppnat i Helsingfors, och fenomenet sexrobotar provocerar till den grad att röster höjs för att förbjuda dem. Det är dock ett större brott att skapa och upprätthålla moraliska tabun på sexualitetens områden, än vad det är att ha sex med en docka, skriver Hanna-Karin Grensman.

Porr är bäst utan storebror

I Storbritannien kommer man snart att behöva köpa speciella pass för att kunna se pornografiskt material utan att uppge sina personuppgifter. Det kommer att få tråkiga konsekvenser för privatlivet, men kan leda till ett kraftigt uppsving för tryckt material.

En sexsäljares död

Vad innebär modernitetens genombrott för dem som befinner sig allra längst ned i den indiska samhällshierarkin, de prostituerade på Delhis GB Road? Asle Toje har besökt Indiens mest ökända adress, tillika ett av världens äldsta horstråk. På GB Road kolliderar en forntida civilisation med det moderna samhället, och köttets lustar går hand i hand med ond bråd död.

Alla får inte ligga

Är det statens ansvar att hjälpa män som är ofrivilliga celibatärer? Fenomenet incels väcker frågan om varför så många anser det vara självklart att omfördela ekonomiska resurser, men inte sexuella dito.