Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

233: Tidöavtalet med Ideologipodden

Denna vecka hälsar Ideologipodden på i flödet för att plocka isär regeringsunderlagets Tidöavtal. Går det att skönja några dominerande ideologiska bevekelsegrunder, och i så fall vilka?

Regeringsunderlaget har presenterat det nya Tidöavtalet, som fått både ris och ros. Men vad är egentligen avtalets ideologiska bevekselgrunder? Är det radikalt eller konservativt? Och hur tacksamt är det från en liberals perspektiv?

I veckans avsnitt diskuteras den nya regeringen – och den politik som den ska genomföra. Det handlar om reduktionsplikten, vad god vandel egentligen betyder och varför utrikespolitiken lämnas utanför Tidöavtalet. 

Gäster är Catarina Kärkkäinen, programansvarig för borgerlig idéutveckling på Timbro, och Caspian Rehbinder, programansvarig för arbetsmarknadsfrågor på Timbro och återkommande gäst i Ideologipodden. Programledare är Amanda Broberg. 

Prenumerera på Smedjanpodden via AcastPodcaster, Spotify eller lyssna på avsnittet nedan! Även Ideologipodden hittar du i AcastPodcaster och på Spotify.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean