Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

230: Så får vi mer el

Hur lång tid tar det att bygga kärnkraft, hur dyrt är det och varför har högern pratat så mycket kärnkraft i valrörelsen? Ellen Gustafsson på Timbro och Simon Wakter, civilingenjör i kärnenergiteknik reder ut under ledning av Frida Jansson.

Frida Jansson, Simon Wakter och Ellen Gustafsson.

I VALU:n över väljarnas viktigaste valfrågor hamnade energifrågan på tredje plats. Hela valåret har präglats av debatten om högre elpriser, framförallt i södra Sverige. Högerblocket vill bygga ny kärnkraft, men när kommer den vara färdigbyggd och vad kan man göra så länge? Vad har varit de bästa förslagen under valrörelsen för att få mer el och hur kommer elpriserna se ut i vinter? Och riskerar kärnkraftsdebatten att snedvrida marknaden?

Medverkar för att prata om energipolitik gör Ellen Gustafsson, som är klimatansvarig på Timbro och Simon Wakter som är strategisk rådgivare på WSP och civilingenjör i kärnenergiteknik. Samtalet leds av Frida Jansson.

Prenumerera på Smedjanpodden via AcastPodcaster, Spotify eller lyssna på avsnittet nedan!