Övervakad : Människor, maskiner & Gud
Hur påverkas vi personligt, politiskt och existentiellt av att övervakas och själva bli övervakare? Och vem övervakar egentligen vem i ett samhälle där vi frivilligt låter Big Brother veta allt om oss?
99 kr
I lager
I det digitala samhället kartläggs människors liv in i minsta detalj. Teknologin skapar möjligheterna, politiska och kommersiella intressen skapar efterfrågan. Idag besitter företag och stater enorma informationsmängder som 1900-talets diktaturers allra mest avancerade övervakningsapparater bara kunde drömma om.
Susanne Wigorts Yngvesson är etiker och teolog. I Övervakad låter hon politik, samhälle och religion få samspela för att belysa livet i övervakningssamhället.
2016 gav Timbro förlag ut Susannes uppmärksammade bok Frihet till samvete om samvetsfrihet i arbetslivet.
“Boken är en omistlig påminnelse om priset som upptrappad övervakning har för individer och samhällen; hur den formar oss och vad den tar ifrån oss.” – Sam Sundberg, journalist
Susanne Wigorts Yngvesson är professor i etik med systematisk teologi och mänskliga rättigheter vid Teologiska Högskolan Stockholm. Hon har forskat och undervisat om etiska perspektiv av övervakning och är en av initiativtagarna till nätverket Surveillance & Religion. Hon är även författare till böcker om medieetik och samvetsfrihet, senast "Frihet till samvete" (Timbro förlag 2016).