Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Kreativ förstörelse – Joseph Schumpeter i urval

Det kapitalistiska samhället kännetecknas först och främst av förändring. I centrum står innovationen och entreprenören, som tillsammans utgör kapitalismens själ och ständigt utmanar den rådande ekonomiska ordningen.

För Joseph Schumpeter (1883 1950) blev det en livsuppgift att försöka förstå kapitalismen som system och samhällsförändrande kraft. Hans teorier har gjort honom till en ständig referenspunkt för ekonomer, historiker och samhällsvetare. Populariseringen av begreppet »kreativ förstörelse« gav honom genomslag i den bredare samhällsdebatten.

Trots Schumpeters betydelse som en av 1900- talets främsta ekonomer och samhällsteoretiker har få av hans texter har tidigare översatts till svenska.

Kreativ förstörelse samlas Schumpeters viktigaste och mest originella texter. Jan Jörnmark, författare och docent i ekonomisk historia, har gjort urvalet och har även skrivit en introduktion till Schumpeters idéer och gärning.

 

69 kr

I lager

Du gillar kanske också…