Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Hatets och illviljans kolportörer

Om mediebilden av näringslivets opinionsbildning 1970-2012

99 kr

Slut i lager

I dag är näringslivet en självklar aktör i den svenska samhällsdebatten, men så har det inte alltid varit. Runt 1970 började näringslivsorganisationerna, med SAF i spetsen, driva opinion i mer systematisk form än tidigare, vilket genast blev föremål för en intensiv debatt, inte minst i pressen. I Hatets och illviljans kolportörer får vi följa denna debatt genom fyra decennier, genom det radikala 1970-talet, löntagarfondsstriden, grundandet av Timbro, globaliseringsdebatten kring millenieskiftet och fram till dagens aktuella debatter.

Lars Anders Johansson är journalist och har verkat som ledarskribent på Östgöta Correspondenten och Barometern samt som nyhetsreporter på SVT och TV4.

”En gedigen och tydlig genomgång av drygt 40 års hårda ord – från löntagarfonder till drogliberalism. Ovanligt underhållande opinionsbildning.”
Agnes Arpi, journalist

“En skattkammare för den som genom äkta citat vill veta debattens ton under sjuttio- och åttiotalen.”
Staffan Heimerson, journalist

Om Lars Anders Johansson

Lars Anders Johansson (f. 1981) är journalist, poet och musiker. På Timbro förlag har han tidigare utgivit ”Hatets och illviljans kolportörer : Om mediebilden av näringslivets opinionsbildning 1970-2012” (2012) och ”Varken bildning eller piano : Vantrivs borgerligheten i kulturen?” (red. 2014).