Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Från Casablanca till orten

215 kr

I lager

FRÅN CASABLANCA TILL ORTEN är en personlig berättelse om kulturkrockar. Med avstamp i sitt äktenskap med Fatima från Marocko söker sig Fredrik Segerfeldt till den maghrebinska litteraturen för att förstå mötet mellan Europa och den arabisk-muslimska världen. I läsningen av Kateb Yacine, Yasmina Khadra, Leila Slimani och många andra finner han tidlösa skildringar av kampen för erkännande i ett samhälle där din egen grupp är i underläge och av de slitningar och möjligheter som följer av en fler kulturell tillhörighet. Det som i 2020-talets svenska debatt framställs som unikt och omöjligt är historia och levd erfarenhet i andra delar av världen. Längre är inte steget från Casablanca till orten.

FREDRIK SEGERFELDT är näringspolitisk expert, liberal debattör och författare. Han har en magisterexamen i franska. Han har bland annat skrivit Den svarte mannens börda (2018) och Frankrike – en hatkärlekshistoria (2021). Det här är hans fjortonde bok.

Du gillar kanske också…