Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Lag och ordning – En konservativ och liberal kriminalpolitik

Varje dag sker våldsamma kriminella uppgörelser. Varje timme anmäls en våldtäkt. Varje sekund, dygnet runt, utsätts flickor för brutalt hedersförtryck. Ett systemskifte pågår i kriminalpolitiken, men vad innebär det? Och vad mer kan göras?

 

215 kr

I lager (kan restnoteras)

I Lag & Ordning tar Fredrik Kärrholm ett helhetsgrepp på orsaksanalyser, åtgärder och intresseavvägningar, med liberalkonservativ utgångspunkt. Han har i många år jobbat som polis i utsatta områden och som analyschef vid polisens nationella underrättelseenhet. Med polisiär erfarenhet, studier i kriminologi vid universitetet i Cambridge och ideologisk klarhet bidrar han med unika perspektiv.

Kärrholm har tidigare givit ut den uppmärksammade boken Gangstervåld: Den nya brottsligheten. Då varnade han för den systemhotande brottsligheten och efterlyste akuta åtgärder. Nu skissar han på hur kriminalpolitiken långsiktigt kan utvecklas – för både lag och ordning:

”Ambitionen måste vara högre än att bombattentat och hänsynslösa skottlossningar upphör. Jag vill att min nyfödda dotter ska växa upp i ett Sverige som är väsentligt tryggare och säkrare än i dag.”

 

”För att framgångsrikt bekämpa brottslighet i ett samhälle krävs, som Fredrik Kärrholm förtjänstfullt framhåller, större medvetenhet om vad som gör att brotten begås.”
PJ ANDERS LINDER
chefredaktör och vd för Axess

”Fredrik Kärrholms bok är ett mycket värdefullt bidrag till debatten om hur Sverige konkret ska kunna komma till rätta både med gängbrottsligheten och det utanförskap som göder den.”
PAULINA NEUDING
ledarskribent i SvD

”Kärrholm radar upp ett brett antal möjliga reformer, vissa mer kontroversiella än andra. Hans bok tillför ny energi i en rättspolitisk debatt som ofta går på tomgång.”
MÅRTEN SCHULTZ
professor i juridik