Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Reformakademin

Trött på spinn, spelteori och metadebatt? Reformakademin är Timbros spetsutbildning för dig som är intresserad av politikens innehåll. Ansökan till Reformakademin vintern 2019/2020 stängde den 8 september 2019.

Utbildningen behandlar frågor som hur framtidens skattesystem bör se ut, varför bostadsmarknaden fungerar så dåligt, hur en effektiv klimatpolitik bör utformas och vad den svenska arbetsmarknadsmodellen innebär.

Reformakademin vänder sig till unga personer (20–30 år) med en marknadsliberal värdegrund och påbörjade eller avslutade högskolestudier. För flera av tidigare års deltagare har Reformakademin varit en öppning till möjligheter att praktisera eller skriva rapport för Timbro.

Under vintern 2019/2020 genomförs den tredje omgången av Reformakademin. Utbildningen består av fem föreläsningshelger i Stockholm (2–3 november, 30 november–1 december, 11–12 januari, 8–9 februari och 7–8 mars) samt en avslutande resa till London (april 2020). I utbildningen ingår två skrivuppgifter.

Reformakademin arrangeras av Timbro och leds av Jacob Lundberg, chefsekonom och doktor i nationalekonomi, och Emanuel Örtengren, välfärdsansvarig.

Sista ansökningsdag var den 8 september 2019.

Sök Reformakademin