Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Pensioner

Kväv inte pensionsspararnas valfrihet

Valfrihet innebär alltid en möjlighet att välja något bättre och en risk att råka ta ett sämre alternativ. En pensionssparare som väljer fonder har således möjlighet till stor värdeökning, men riskerar också en sämre utveckling. Den valfriheten kan dock inom några år vara bortblåst från premiepensionssparandet.

Rör inte min premiepension

Premiepensionen ger pensionsspararna en möjlighet att själva bestämma över sina pengar och få god avkastning. Nu hotar förslag om ökad statlig kontroll att göra premiepensionsfonderna till de nya löntagarfonderna. Håll politikerna borta från pensionsmiljarderna.

Efterlyses: En hederlig pensionsdebatt

Politiker talar om försäkringar som om de vore våra egna sparade pengar. I själva verket går större delen av den pension vi betalar in i dag direkt till dagens pensionärer, och större delen av den pension vi får ut kommer att vara våra barns och barnbarns pengar. Siffran i det orange kuvertet är bara en uppskattning – lita inte för mycket på den.