Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

46: Förtryckta rökare, partisk public service och prepping

Västernorrland borde lämna sina rökare ifred, public service förmår inte skilja egna åsikter från fakta, och i en ny dokusåpa om prepping lyckas SVT sätta fingret på samhällets bristande krisberedskap.

I veckans avsnitt diskuterar Smedjans redaktörer Lars Anders Johansson och Blanche Jarn Västernorrlands nya tobakspolicy, som är en påminnelse om varför liberala demokratier sätter upp gränser för vilken makt majoriteten ska tillåtas utöva över minoriteten. Blanche efterfrågar ökad solidaritet.

Vi ger även SR praktiska tips för hur de skulle kunna omvandla ett tendentiöst inslag om jämställdhet (här i betydelsen ”lika utfall”) till en balanserad rapportering. Nu när vi alla tvingas betala för public service via skattesedeln riskerar missnöjet med SVT och SR att bli ännu större om de inte kommer ur sin filterbubbla.

I syfte att själva vara balanserade ger vi dock SVT en del beröm för en ny dokusåpa om prepping, som väcker frågor om samhällets sårbarhet. Till exempel: Varför är borgerligheten så kluven i frågan om självförsörjning? Handlar det om att olika grader av prepping uppfattas som en kritik mot staten, eller som en kritik mot det moderna framåtskridandet och utvecklingen?

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean