Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

35: Pia Clerté

I veckans avsnitt av Smedjanpodden träffar Smedjans redaktörer Lars Anders Johansson och Blanche Jarn den dynamiska sportskytten Pia Clerté. Clerté är flerfaldig svensk mästarinna i flera sportskyttegrenar och har i flera år engagerat sig i den offentliga debatten kring vapenlagstiftning och skytte.

 

Trots att skytte är en stor folkrörelse i Sverige motarbetas det av såväl stat som kommuner. Skjutbanorna blir färre, trots att antalet skyttar ökar. Samtidigt vill utredarna gå ännu längre än vad EU:s nya vapendirektiv kräver för att skärpa reglerna kring legalt vapenägare. Dessutom obstruerar politiska aktivister på Polismyndigheten vid handläggningen av vapenlicenser.

Trots att Sverige är ett av världens vapentätaste länder per capita är den offentliga debatten kring vapenägande av fördomar och känsloargument. Varför är det så och vad kan man göra åt det?

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean