Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

246: Vad vi kan lära av Göteborgsliberalismen

Smedjanpodden gästas av Ideologipodden som diskuterar Göteborgsliberalismen och vad dagens liberaler kan lära av 1800-talets radikala frihetsförespråkare. Gäster är Henrik Dalgard, skribent i Timbros nätmagasin Smedjan, och Eric Luth, kulturredaktör för tidskriften Libera Debatt. Programledare är Amanda Broberg.

Fria marknader sägs stå i konflikt med ett pluralistiskt kulturliv. Men den som sade det har inte hört om Göteborg i mitten av 1800-talet. I veckans avsnitt gästas Smedjanpodden av Ideologipodden som diskuterar Göteborgsliberalismen.

Varför var den borgerliga offentligheten så stark i 1800-talets Göteborg? Hur fick liberala idéer fäste där? Och vad kan dagens liberaler lära av 1800-talets radikala frihetsförespråkare? Det handlar om tillgängliggörandet av litteraturen, den fria pressens framväxt och renässansmannen Viktor Rydberg. Bland annat.

Gäster är Henrik Dalgard, skribent i Timbros nätmagasin Smedjan, och Eric Luth, kulturredaktör för tidskriften Libera Debatt. Programledare är Amanda Broberg.