Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

134: Tyskland efter Merkel

Tre kandidater är aktuella att ta över som partiledare för CDU, och partiet står inför ett viktigt strategiskt val. Men alla kandidater har under året haft sina problem, säger veckans gäster i Smedjanpodden.

Erik Thyselius, Catarina Kärkkäinen, Emanuel Örtengren och Gustaf Reinfeldt.

Veckans avsnitt av Smedjanpodden handlar om Tyskland. Det kommande året kommer att bli det mest händelserika på länge i tysk politik. Efter 15 år som förbundskansler och Europas politiska frontfigur ska Angela Merkel lämna posten, och de tyska kristdemokraterna CDU ska välja en ny partiledare.

Vem är mest sannolik att ta över posten? Vilka är Armin Laschet, Friedrich Merz och Norbert Röttgen? Vad skulle deras respektive partiledarskap innebära för Tyskland och Europa? Och hur kan det komma att påverka Sverige?

Catarina Kärkkäinen diskuterar med Gustaf Reinfeldt, utrikespolitisk skribent, Erik Thyselius, medarbetare på Axess Magasin och Emanuel Örtengren, välfärdsansvarig på Timbro.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean