Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Örtengren och Rehbinder nya programansvariga

Nya politiska idéer krävs för att lösa problemen på svensk arbetsmarknad och inom välfärden. Idag presenterar Timbro nya projektledare för programområdena Arbetsmarknad och Välfärd vars uppdrag blir att utveckla konkreta reformförslag och bidra till en ökad debatt i frågorna.

Caspian Rehbinder, 27 år, tar över ansvaret för arbetsmarknadsfrågorna efter Siri Steijer som i juni anställdes som pressekreterare åt Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Caspian, som nyligen avslutade sina masterstudier i statsvetenskap vid Stockholms universitet, har en bakgrund som politisk sakkunnig för Centerpartiet i riksdagen. Caspian har fram tills nu varit utredare på Timbro och har skrivit flera uppmärksammade rapporter om arbetskraftsinvandring.

Ny ansvarig för programområdet Välfärd blir Emanuel Örtengren som därmed efterträder Johan Ingerö som i slutet av 2018 anställdes som policyansvarig i Kristdemokraternas partiledarstab. Emanuel är 25 år, har en examen i statsvetenskap från Sciences Po i Paris och har sedan hösten 2018 varit projektledare för Timbros EU-projekt Ett frihetligt Europa och inom ramen för det projektlett och skrivit flera rapporter.

Timbros vd Karin Svanborg-Sjövall är mycket nöjd med rekryteringarna.

– Både Emanuel och Caspian förstår hur politik fungerar och har under sin tid på Timbro visat prov på hög kapacitet. Med deras hjälp kommer vi att ta ytterligare ett steg i vårt långsiktiga arbete för att utveckla de reformer som krävs för att komma tillrätta med de allvarliga problem som idag plågar svensk arbetsmarknad och i växande utsträckning välfärden, säger Karin Svanborg-Sjövall.

Läs längre intervjuer med Caspian Rehbinder och Emanuel Örtengren på Timbros Facebooksida.

För mer information, kontakta

Karin Svanborg-Sjövall, VD på Timbro
Twitter: @KarinSjva
Email: karin.svanborg.sjovall@timbro.seTelefon: 072-517 00 77

Philip Lerulf, kommunikationschef på Timbro
Twitter: @Lerulf
Email: philip.lerulf@timbro.seTelefon: 073-448 23 75