Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Fyra personer uttagna: de blir sommarsmeder hos Timbro 2017

Varje sommar tas unga begåvningar ut för att under 6 veckor få arbeta fram en egen rapport på Timbro. Nu är det klart vilka som får möjligheten att arbeta på tankesmedjan i sommar. De fyra deltagarna är Filip Wiljander, Thea Andersson, Gustaf Palmér och Caspian Rehbinder.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Youtube. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Youtube
Gå till Youtube

– Förra året citerades sommarsmedernas rapporter flitigt, inte minst i riksdagsmotioner. Vi förväntar oss minst lika mycket genomslag i år, säger Isak Kupersmidt, som leder projektet tillsammans med Gustav Karreskog, båda doktorander i nationalekonomi på Handelshögskolan.

Ansökan, som är öppen, löpte mellan januari och mars, där de sökande bland annat fick beskriva sina rapportidéer.

– Vi hade över 30 mycket kvalificerade sökande, men har valt ut dem som vi kände har störst potential och driv för att förändra Sverige, säger Gustav Karreskog.

Filip Wiljander studerar masterprogrammet i statsvetenskap på Stockholms universitet. Han sitter i MUF:s förbundsstyrelse där han ansvarar för politiska kampanjer och är ledamot i Nackas kommunfullmäktige.

Thea Andersson är nationalekonom och förbundssekreterare för Liberala ungdomsförbundet. Hon har ett stort engagemang mot förmynderi och människor som vill bestämma över andra.

Gustaf Palmér är masterstudent i Uppsala där han läser ett forskningsförberedande och tvärvetenskapligt program i Social analys av organisation och ekonomi. Han har ett stort intresse för delningsekonomi vilket han också skriver sin magisteruppsats om.

Caspian Rehbinder är vice ordförande i Centerstudenter och har tidigare arbetat som politiskt sakkunnig med fokus på migrations-, integrations- och bostadsfrågor i riksdagen. Han är statsvetare i grunden och har lång erfarenhet av policyarbete.

För mer information, kontakta:

Karin Svanborg-Sjövall, vd, Timbro
Telefon: 072 517 00 77
E-post: karin.svanborg.sjovall@timbro.se
Twitter: @KarinSjva

Isak Kupersmidt, ansvarig för Sommarsmedjan
Telefon: 073 674 65 61
E-post: isak.kupersmidt@timbro.se
Twitter: @IsakKupersmidt