Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Här är sommarsmederna 2019

Varje sommar tas unga begåvningar ut för att under sex veckor få arbeta fram en egen rapport på Timbro. Nu är det klart vilka som får möjligheten att arbeta på tankesmedjan i sommar. Årets deltagare är Max Sjöberg, Warda Fatih och Erik Engstrand.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Youtube. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Youtube
Gå till Youtube

– Sommarsmedjan har varit en succé i många år. De rapporter som tagits fram har citerats i riksdagsmotioner, satt agendan för valrörelser, lett till att arbetskraftsinvandrare fått stanna i Sverige och påverkat debatten. Det känns extremt roligt att få bygga vidare på konceptet, säger Caspian Rehbinder, researcher på Timbro och ansvarig för Sommarsmedjan.

– Vi fick in ett trettiotal sökande, och många var väldigt bra. Vid en samlad bedömning av kompetens, engagemang och rapportidé landade vi i att Max, Warda och Erik var de allra vassaste, säger Caspian Rehbinder.

Max Sjöberg kommer från Alingsås och studerar juridik vid Uppsala universitet. Han har en lång bakgrund i Liberala ungdomsförbundet, och hans rapport kommer att handla om enhetliga skatter och politikers trixande med momsen.

Warda Fatih är läkarstudent i Lund och kommer från Malmö. Hon är vice ordförande i Centerstudenter och sjukvårdspolitiskt aktiv, och kommer skriva om hur Sverige kan införa privat finansiering av vården.

Erik Engstrand är ekonomistudent vid Handelshögskolan, konsult och ledamot i Moderata ungdomsförbundets förbundsstyrelse. Han kommer att skriva om det huvudlösa i att försöka arrangera ett svenskt vinter-OS.

För mer information, kontakta:
Caspian Rehbinder, rektor för Sommarsmedjan
caspian.rehbinder@timbro.se
0736460527
@crehbinder