Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Rapport
Välfärd

Thomas Szasz och psykiatrin

Med utgångspunkt i två psykiatrikritiker, Thomas Szasz och Michel Foucault, tar sig Ingemar Sundström an den svenska psykiatriutredningen under Anders Milton som tillsattes 2003 efter ett antal uppmärksammade mord, samt den borgerliga regeringens politik på området. Hur väl lever politiken på detta område upp till talet om individuellt ansvar och vikten av arbete?

Ladda ner (PDF) 356,3 KB

Sidor: 18

ISBN: 9175665771

Ingemar Sundström är fri skribent och har en magisterexamen i statskunskap från Uppsala universitet. Han har erfarenhet av psykiatrin såväl som kund där samt som anställd på ett av de gamla mentalsjukhusen. Ingemar bloggar på bottnakarlen.blogspot.com.

Rapporten är den femte i Timbros rapportserie Med ideologiska glasögon. Fem rapportförfattare tar hjälp av en klassisk tänkare för att titta på en samhällsföreteelse eller ett politikområde. Tänkare från Ayn Rand till Michel Foucault används för att studera allt ifrån ungdomars moral till den svenska konjunkturen.