Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

191: Inläst – Världen fortsätter att vara galen

”Givet det vi i dag vet om covid-19 finns det få skäl att hålla fast vid det smittskyddsundantagstillstånd som blivit normalläget i liberala demokratier”, säger Svend Dahl i veckans avsnitt av Smedjanpodden.

Svend Dahl. Bakgrundsfoto: Shutterstock.

Vi vet i dag att covid-19 sett till dödlighet och riskgrupper snarare påminner om andra influensavirus och de virus som ligger bakom vanliga förkylningar, än om exempelvis spanska sjukan. Vaccin och behandlingsmetoder som utvecklats under pandemin gör dessutom att risken för svår sjukdom och dödsfall minskat rejält.

Mot bakgrund av detta är det anmärkningsvärt att bilden av covid-19 som ett överhängande hot mot mänskligheten tillåts leva vidare och styra politiken runt om i världen.

Det konstaterar Smedjans chefredaktör Svend Dahl i en exklusivt för Smedjanpoddens lyssnare uppdaterad och utökad version av essän Den politiska covidgalenskapen måste få ett slut.

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!