Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Timbro söker operativ förlagschef

Timbro förlag har vuxit de senaste åren och ger ut omkring 25–30 titlar per år. Därutöver arrangerar vi seminarier, producerar poddar och mycket annat. Nu söker vi en operativ förlagschef eller en projektledare beroende på tidigare erfarenhet.

Operativ förlagschef

Dina ansvarsområden kommer i huvudsak att vara bokproduktion, försäljning, avtalsförhandling, planering och strategi. Du kommer även ha budget- och personalansvar.

  • Planera och genomföra en högkvalitativ bokproduktion
  • Kontraktera och arbetsleda formgivare, korrekturläsare, redaktörer och tryckerier.
  • Ytterst ansvarig för förlagets säljmål vilket innebär att arbeta strategiskt med förlagets utgivning (val av titlar med förläggare) och operativt med prissättning, kampanjplanering och införsäljning hos återförsäljare. Du är även ansvarig för förlagets webbshop.
  • Förhandla avtal med författare, översättare m fl. 
  • Du är också ytterst ansvarig för marknadsföring, seminarium, event och mässdeltaganden.

 

Timbro förlag är ett litet förlag med hög ambitionsnivå. Produktionstakten är hög och arbetet kräver flexibilitet och initiativförmåga. Du måste vara strukturerad och noga med detaljer samt kunna driva många projekt samtidigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning och personalansvar. Erfarenhet från bokbranschen och kunskap om annonsering i sociala medier är meriterande. Du behöver även ha en god känsla för språk och grafisk form. Du kommer att arbeta direkt med förlagschefen med bland annat bokproduktion, administration, eventplanering och försäljning. 

 

Projektledare

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att vara:

  • Koordinator för bokproduktion. Du ansvarar för kontakter med redaktörer, formgivare, korrekturläsare och tryckerier. 
  • Försäljning. Ansvar för förlagets webbshop och kontakten med digitala och fysiska återförsäljare. Du ansvarar även för kontakten med våra lager och distributörer.
  • Ekonomi & admin. Diverse administrativa sysslor inom ekonomi och planering.
  • Anordna event. Tillsammans med förlagets marknadsansvariga anordnar du lanseringsevent och mässor. 

 

Tjänsten – projektledare eller operativ förlagschef – är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning och start 1 oktober eller enligt överenskommelse. Tjänsten inkluderar oregelbundna arbetstider och vissa resor. 

 

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 31 augusti. Skicka din ansökan via formuläret. 

Operativ förlagschef eller projektledare – ansökan

Max. file size: 128 MB.
Max. file size: 128 MB.
Genom att söka tjänsten samtycker du till vår integritetspolicy. Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

Har du frågor om tjänsten, kontakta förläggare Andreas Johansson Heinö på andreas.johansson.heino@timbro.se eller via telefon 0735 96 72 08. 

Om förlaget

Timbro förlag grundades 1978 och är en del av tankesmedjan Timbro. Vi ger ut ca 25–30 titlar per år. Därutöver producerar vi poddar, arrangerar ett stort antal event och medverkar på mässor. Vi har ett särskilt uppdrag att tillgängliggöra liberalismens stora klassiker på svenska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning och start 1 oktober eller enligt överenskommelse. Tjänsten inkluderar oregelbundna arbetstider och vissa resor. Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 31 augusti. Skicka din ansökan via formuläret.Har du frågor om tjänsten, kontakta förläggare Andreas Johansson Heinö.E-post: andreas.johansson.heino@timbro.se, tel. nr: 073596 72 08.Om förlagetTimbro förlag grundades 1978 och är en del av tankesmedjan Timbro. Vi ger ut ca 25-30 titlar perår. Därutöver producerar vi poddar, arrangerar ett stort antal event och medverkar på mässor. Vi har ett särskilt uppdrag att tillgängliggöra liberalismens stora klassiker på svenska.